הכנת בירה ביתית בעזרת קיט

הערכה להכנת בירה ביתית מכילה את המרכיבים המאפשרים להכין בירה בבית ללא טירחה מיותרת.

על גבי הקופסה רשומות הוראות ההכנה אשר ניתן לפעול לפיהן ולקבל בירה טובה, אולם אם ברצונך לקבל בירה יותר איכותית, מומלץ לפעול לפי ההוראות הבאות:

  • להרתיח כ-20 ליטר מים מספר דקות, להוסיף את תוכן הקופסה לתוך המים תוך כדי בחישה. עם מעט מים חמים המיסו את שאריות תמצית הלתת (מאלט) אשר בקופסה.
  • להוסיף 1 ק"ג תמצית לתת יבש (בצורת אבקה) או סוכר תירס או סוכר רגיל תוך כדי בחישה, ולהמשיך להרתיח את הנוזל עוד 20 עד 30 דקות. רצוי לא לכסות את הסיר על מנת למנוע גלישה.
  • לאחר כיבוי האש יש לכסות את הסיר ולהניח לנוזל להתקרר.
  • בזמן שהסיר מתקרר, יש לחטא את מיכל ההתססה על ידי תמיסת פוטסיום מטהביסולפיט.
  • לאחר שהנוזל התקרר לטמפרטורה של 18-24 מעלות צלזיוס, יש לשפוך אותו למיכל ההתססה. נפח הנוזל בשלב זה צריך להיות כ- 20 ליטר.
  • בדוק את המשקל הסגולי של הנוזל בעזרת ההידרומטר והמשורה – המשקל הסגולי בשלב זה צריך להיות 1.035 עד 1.045, במידה והבדיקה מראה שהמשקל הסגולי נמוך, יש להוסיף עוד מים עם סוכר באם המשקל גבוה, יש להוסיף מים רתוחים ומצוננים ולהגיע לכמות הנוזל הסופית של 23 ליטר.
  • קח חצי כוס מים רותחים עם כחצי כפית סוכר, תן למים להתקרר עד 38 מעלות צלזיוס הוסף לתוכם את השמרים שבשקית המצורפת, המתן 15-20 דקות ערבל קלות את תמיסת השמרים ושפוך אותה למיכל ההתססה, כסה את המיכל והניחו במקום הקריר והחשוך ביותר בבית. (הטמפרטורה הרצויה 16-20 מעלות צלזיוס).
  • לאחר כשבוע יש לבדוק את משקלו הסגולי של הנוזל בעזרת ההידרומטר, המשקל הסגולי צריך להיות נמוך מ- 1.010 , והטעם של בירה "שטוחה" ללא בועות גז ולא מתוקה כלל, (בניגוד לבירה שרק החלה לתסוס שאז היא מעט מתוקה).
    כאשר המשקל הסגולי הגיע לרמה הרצויה, יש להוסיף לכל בקבוק סוכר או לתת יבש בעזרת המדיד המיועד לכך או להוסיף כ- 100 – 150 גרם לכל הכמות.
  • הכנס את הבירה לבקבוקי בירה, השאר בועת אויר של שלושה עד ארבעה ס"מ ע"מ לאפשר לבירה להמשיך לתסוס פקוק אותם בפקקי כתר והניחם במקום קריר וחשוך לעשרה ימים לפחות.
  • קרר את הבירה ושתה לרוויה בטמפרטורה של 13-15 מעלות צלזיוס.

מאמרים נוספים

מהי בירה?

בירה היא המשקה האלכוהלי הנפוץ ביותר בעולם. בירה היא משקה אלכהולי

שתף:

שלחו לנו הודעה