קורס עשיית בירה
אם אתם אוהבי בירה, מעוניינים לייצר בירה בביתכם או פשוט רוצים להתמקצע ולהעמיק את היכרותכם עם עולם הבירה, כנראה שמקומכם איתנו בקורס הבירה של סוד היין.
כאן תוכל לראות מקרוב איך מייצרים בירה, מה ההבדל בין בירה כהה לבירה בהירה, תלמדו שיטות וטכניקות להכנת בירה ותקבלו את כל הכלים הנדרשים להכנת בירה – הבירה האידיאלית שלכם במסגרת ביתית.
ולא, לא צריך "להבין" בבירה בכדי להשתתף בקורס. מספיקה רק אהבה וסקרנות, התמדה וסבלנות. אנחנו כבר נעשה את השאר.
מה לומדים בקורס?
הקורס כולל 3 מפגשים ומקנה את כל הידע הבסיסי הדרוש להכנת בירה איכותית, ומשלב עשייה בפועל עם לימוד תיאורטי: היסטוריה, מושגים, תהליכים, וטעימות של בירות בעלות אופי שונה.
במהלך הקורס ייצרו כל המשתתפים בירה בליווי צמוד ומקצועי של אליעד איילון מנחה הקורס ובעל ניסיון רב בהדרכה ולימוד של הכנת בירה וצוות המנחים המקצועי של תוכנית הלימודים.
אז מה נלמד במהלך הקורס?
היסטוריה של הבירה משחר האנושות ועד היום.
תהליך היצור של הבירה – בישול, תהליך התסיסה, תסיסה שניה ושלישית, ביקבוק ואחסון.
נוסחאות וחישובים (רמת סוכר, % אלכוהול, כמויות חומרי גלם, רמת מרירות, רמת פחמן דו-חמצני וכו´).
היכרות עם ציוד הבישול, עזרי המשנה והיכרות מעמיקה עם חומרי הגלם השונים: מים, לתת, כשות, שמרים ותוספים שונים.
סקירת סגנונות בירה בעולם וטעימה מודרכת.
תכנון ועיצוב מתכונים ייחודיים משלכם.
טיפים ומתן כלים להכנת בירה ביתית.
למה סוד היין?
ראובן כהן – בעל "סוד היין", חוקר את רזי היין מזה שנים רבות.
את יקב הבוטיק במושב טירת יהודה הוא הקים בעצמו, מתוך רצון למזג במקום אחד עסק ותחביב, מקצוע ואהבה,
הכל במקום קסום ומיוחד, שכל מה שנכנס אליו יוצא אחר: בוגר, מורכב ושמח יותר.
ביקב מתבצע תהליך ייצור עצמי, מבוקר וקפדני, של יינות מזנים מובילים שונים.
שמו של היקב נישא למרחוק, וראובן החל לעסוק במקביל בהוראה והדרכה של עולם היין, והכשיר עד היום מאות
תלמידים, שגילו טעם חדש בחיים, וסיבה מצוינת להרים כוסית.
הטבות לנרשמים לקורס
- חוברת הקורס המלאה.
- מס´ בקבוקים מהבירה שהוכנה במהלך הקורס.
- הנחה בגובה 10% לכל סדנאות סוד היין.
- פגישת ייעוץ אחת חינם לכל משתתף בתום הקורס, תמיכה טלפונית וליווי המשתתפים לאורך הדרך