טוב לדעת
שאלות ותשובות על בירה
משך התסיסה האלכוהולית מושפע ממספר גורמים: טמפרטורה, סוג השמרים, טיב השמרים וכמות הסוכר. ככל שהטמפ' גבוהה יותר (עד גבול מסויים שבו החום כבר פוגע בבירה או בשמרים) כך התסיסה מתרחשת מהר יותר. ישנם שמרים שעובדים מהר יותר וישנם שמרים שעובדים לאט יותר. אם השמרים לא במצב טוב הם עלולים לעבוד לאט. ככל שיש יותר סוכר ייקח לשמרים יותר זמן לפרק אותו.
כשות הינו צמח שמוספים לבירה על מנת לקבל מרירות וארומות שונות.
ישנם מינים רבים של כשות וכל סוג מתאים למתכון אחר.
הכשות גם מסייע בשמירה על הבירה.
לתת הינו המרכיב העיקרי בבישול הבירה.
הוא משמש כמקור הסוכרים והצבע לבירה.
הלתת מגיע בשלוש צורות: לתת גרעינים, לתת נוזלי ולתת אבקתי.
הצורות הללו נבדלות אחת מהשניה במס' דברים: אחוז הסוכרים, שיטת העבודה, השפעה על הצבע והארומה.
שילוב של סוגי הלתת ביחד מאפשר הגעה קרובה מאוד לבירה שרצינו לקבל.