בירה בסגנון סטאוט

גרסת רכז + גרעינים:

רכיבים:

3 ק"ג לתת נוזלי בהיר

200 גרם גרעיני לתת שוקלד

200 גרם גרעיני לתת חיטה [מיועד לקבלת קצף קרמי]

200 גרם גרעיני לתת  BLACK

60 גרם כשות 4.2% LIBERTY

מנת שמרים

140 גרם סוכר תירס לביקבוק

אופן ההכנה:

לחמם 10 ליטר מיים לטמפרטורה של 67 מעלות.

להשרות את הגרעינים ל-30 דקות.

להוסיף את הלתת הנוזלי ו-45 גרם כשות כשהאש כבויה,

להרתיח את הנוזל ב-95 מעלות במשך שעה.

ב-10 דקות האחרונות להוסיף את 15 גרם הכשות הנותרים.

להשלים את כמות הנוזל ל-20 ליטר ולקרר במהירות.

להוסיף את מנת השמרים

להתסיס במשך שבוע.

לבצע שפיה ולהתסיס שבוע נוסף

לבצע שפיה להוסיף את סוכר התירס ולבקבק

להמתין כשבועים ולשתות לרויה

לכל המתכונים של הכנת בירה ביתית

מאמרים נוספים

PALE ALE

גרסת רכז + גרעינים: רכיבים: 3 ק"ג לתת נוזלי בהיר

שתף:

שלחו לנו הודעה