בירת חיטה

גרסת רכז + גרעינים:

רכיבים:

3 ק"ג לתת נוזלי חיטה

500 גרם לתת אבקתי יבש

60 גרם כשות

מנה שמרים

14 גרם קליפות תפוז מיובשות [יש להקפיד להוריד את הקליפה הלבנה]

7 גרם גרעיני כוסברה

300 גרם דבש

150 גרם סוכר תירס לביקבוק

אופן ההכנה:

לחמם 10 ליטר מים לטמפרטורה של 70 מעלות ולכבות את האש

להמיס את הלתת הנוזלי והאבקתי.

להרתיח את כל הנוזל לטמפרטורה של 95 מעלות, להוסיף 45 גרם כשות ולבשל את כל הנוזל במשך  60 דקות.

ב-10 דקות האחרונות להוסיף 15 גרם כשות ואת קליפות התפוזים והכוסברה.

לכבות את האש בגמר 60 הדקות ולהוסיף את הדבש תוך כדי ערבוב להמסת הדבש

להשלים את כמות המים ל-20 ליטר ולקרר במהירות ל-20 מעלות

להוסיף את מנת השמרים

להתסיס כשבוע ימים.

לבצע שפיה ולהתסיס שבוע נוסף.

להוסיף את סוכר התירס תוך כדי שפיה ולבקבק

להמתין כשבועים ולשתות לרויה

לכל המתכונים של הכנת בירה ביתית

מאמרים נוספים

שתף:

שלחו לנו הודעה